Autor |
Wątek: kiedy pies odchodzi.. (Czytano 181838 razy) |
|
Justyna
Hovo-Gaduła

Pouchka du Mont Châtain

|
Strasznie mi przykro. Mocno o was myslimy, ale wiem, ze tylko uplywajacy czas goi troche takie rany. Trzymajcie sie.
|
|
Adres IP zloggowany |
Justyna i Pouchka http://perso.orange.fr/hova.pouchka
|
|
|
Lusia_Gira_i_Tosia
Hovo-Spec

Gira v. Nadjangrund ur.29.04.07 iTosia Hovki Lusi
|
Kurcze - szkoda - pamiętam,że Lotta w Jędrychowie była w świetnej formie . Nasi czworonożni przyjaciele zdecydowanie zbyt szybko i często niespodziewanie nas opuszczają Jak czytam niby zwykła kulawizna i później dosyć szybka śmierć to mi się moja Astra przypomina. Ona też najpierw okulała. Ech. Dorota - trzymaj się Dzisiaj była u mnie Kasia od Crazy - ech wspomnienia.... Stratę naszyych czworonogów nie tylko my przeżywamy , ale również pozostałe nasze zwierzaki. Kasia odwiedziła mnie z mężem i Benderem. Bender biedak ciągle szuka Crazy . Chłopak niestety nie poszalał sobie z Girą bo młoda jeszcze "pachnąca cieczkowo" ale znacznie mu się nastrój podniósł jak mógł ją sobie przez kraty pooglądać .
|
« Ostatnia Edycja: 17.03.2008 o 20:39:24 Zamieścił: Lusia_Gira_i_Tosia » |
Adres IP zloggowany |
Strona Giry http://www.flickr.com/photos/lindaspahlinger/sets/72157626946081731/ ALBUM.GIRY zdjęcia z 21.06.2011. http://www.fotosik.pl/u/lusiadis/album/886502
|
|
|
Mavors
Hovo-Spec

Mavors Tu Pilnuje

|
Żegnaj Lotto - piękna hovawarcia księżniczko Zostawiłaś po sobie dużo pięknych i mądrych dzieci.... Marta i Dorota - trzymajcie się.... [ * ] dla Lotty....
|
|
Adres IP zloggowany |
Pozdrawiamy! Alicja i Mavo
|
|
|
Iwona_G.
Hovo-Spec

|
Bardzo smutna wiadomość. Przykre, że tak wczesnie odchodzą nasze psy... Miałam okazję dwukrotnie spotkać Lottę w Lesie. Drugim razem, gdy wracalismy z Niemiec z krycia; Lotta też była świeżo po kryciu. Zapamiętałam ją, gdy po wypuszczeniu z kojca w podskokach biegała po podwórku. Dla mnie, właścicielki flegmatycznej Faski to był pamiętny widok, ten czarno-rudy gejzer energii. Po raz pierwszy widziałam Lottę na letnim spotkaniu hovkarzy w Lesie. Zrobiłam jej wtedy kilka zdjęć, z których jedno znalazło się później na posterze przygotowanym na potrzeby naszej ekspozycji podczas Bałtyckiego Pikniku Naukowego. Teraz ten plakat, obrazujący sposób dziedziczenia umaszczenia psów, ze zdjęciem Lotty jako typowego przedstawiciela rasy, służy podczas zajęć z genetyki naszym studentom. A w moim albumie znalazłam również i taki portert Lotty:
|
« Ostatnia Edycja: 17.03.2008 o 21:48:54 Zamieścił: Iwona_G. » |
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Magda i Era
Hovo-Spec

|
Współczuję serdecznie!
|
|
Adres IP zloggowany |
Magda Alfred Gośmir FRED 1996-2009, Azja Stróż Rodziny ERA 2005-2015
RATUJĄC JEDNEGO PSA, NIE ZMIENIMY ŚWIATA, ALE ŚWIAT ZMIENI SIĘ DLA TEGO JEDNEGO PSA.
|
|
|
Julia_i_Fred
Hovo-Maniak

Fred, czyli Aramis z Łódzkiej Zagrody

|
Dnia 17.03.2008 o 21:56:57, Atika pisze:Babciu Lotto,biegaj po Wielkich Łąkach. Przekazałaś mojej suni swój wyskokowy temperament. Hania i Atika |
| Chyba mogę powiedzieć to samo... Żegnaj, Lotto!
|
« Ostatnia Edycja: 17.03.2008 o 23:06:42 Zamieścił: Julia_i_Fred » |
Adres IP zloggowany |
Julia & Fred
|
|
|
Yaga
Hovo-Spec

Yaga von Ascona i Chloe Devil´s Breed

|
Moja suka miala 7 lat , gdy przyszla druzgocaca diagnoza. Wyleczylismy ja,ale znam ten szok, strach i bol. Psy i tak zyja za krotko,ale 8 lat to czas , kiedy rozumiemy,jak wspaniale psy posiadamy- to nie fair, by wtedy nas opuszczaly. Nawet, jesli Lotta wiecej nie cierpi i moze jest szczesliwa, zostawila kogos, kto z te pustke i smutek odczuwa w kazdej minucie i sekundzie....
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
cofnij
|
|
|