Autor |
Wątek: "Hovawarcia" mapa Polski. (Czytano 21618 razy) |
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
Hmmm jakby to powiedzieć.... Mapa Platial jest już dawno nieaktualna, aby dodać się do mapy forum należy uważnie przejrzeć swój profil lub też uważnie przeczytać cały wątek (no może od połowy...) Admin
|
|
Adres IP zloggowany |
Wszelkie pytania techniczne odnośnie działania serwera i forum wpisujemy w dziale Technicznym + krótkie info o nowym pytaniu do mnie na priv.
|
|
|
Lech_C
Hovo-Bywalec

Aaron Nadmorski Wicher
|
Dziękuję, już jesteśmy na mapie.
|
|
Adres IP zloggowany |
Aaron Nadmorski Wicher Jazz Capella vis Comica
|
|
|
RafKrak
Hovo-Gaduła

|
Hej, Kilka dni temu aktualizowalem profil wpisujac wspolrzedne (z kropkami, nie przecinkami) ale dalej nie ma nas na mapie (Krakow). Czy cos, za przeproszeniem, spieprzylem?
|
|
Adres IP zloggowany |
Pozdrawiam, Rafał i Eddie PP www.eddie-hovawart.pl
|
|
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
Jak to niestety zazwyczaj bywa błąd użytkownika Wpisałeś współrzędne w nawiasach () Współrzędne powinny być podawane w formie: xx.xxxx yy.yyyy w zależności od dokładności z jaką chcemy podać można nawet nie wpisywać nic za przecinkiem samą liczbę całkowitą, wtedy lokalizacja będzie bardzo przybliżona Zazwyczaj 4-6 cyfr za przecinkiem już bardzo dokładnie precyzuje punkt na mapie Pozdrawiam Robert P.S. No może z tą liczbą całkowitą trochę przesadziłem wtedy mamy "mocno" przybliżoną lokalizację, tak naprawdę przy pierwszej cyfrze po przecinku mamy już z małą precyzją wskazane miejsce, przy drugiej cyfrze jest to już dokładne wskazanie przy dwóch następnych to już co do setek metrów a dwie następne co do dziesiątek metrów
|
« Ostatnia Edycja: 19.09.2009 o 11:55:34 Zamieścił: Admin » |
Adres IP zloggowany |
Wszelkie pytania techniczne odnośnie działania serwera i forum wpisujemy w dziale Technicznym + krótkie info o nowym pytaniu do mnie na priv.
|
|
|
Emi
Hovo-Nowicjusz

Emar z Witobelskiej Przystani [*]
|
Dobra, ja też juz czekam na wyświetlenie się nas na mapce ^^
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Emi
Hovo-Nowicjusz

|
Kurczę, wyniosło mnie gdzieś pod Stary Sącz, aczkolwiek mogło być gorzej ;p W sumie blisko... jakby.
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
Jeśli coś poszło nie tak z mapką to zapewne zrobiłaś gdzieś błąd Jak wpisałem w wyszukiwarkę nazwę Twojej miejscowości to podało mi współrzędne 49.7617946, 20.5292004 czyli sporo różniące się od tych co masz wpisane w profilu Czyli na 99% ludzki błąd Robert
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Emi
Hovo-Nowicjusz

|
Dzięki wielkie, już poprawiam. Wpisałam swoją miejscowość w jakiś program, podało mi więc owe błędne współrzędne
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
W profilu pod współrzędnymi jest wyszukiwarka, nie ma potrzeby korzystania z innych stron Pozdrawiam Robert P.S. Przypominam wszystkim że jedyny poprawny format współrzędnych jest taki jak podaje nasza mapa z profilu czyli xx.yyy Jednym słowem współrzędne są podane w formie dziesiętnej z kropką w miejscu podziału liczby całkowitej i ułamka. Nie wpisujemy więc przecinka "," ani stopni ani E czy też N Jeśli posiadamy współrzędne w formie minutowej czyli: st min sek przeliczamy je tak: st+min/60+sek/3600
|
« Ostatnia Edycja: 26.01.2011 o 20:47:02 Zamieścił: Admin » |
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
Wiesz ciśnie mi się na usta pytanie "Gdzie byłaś przez te ostatnie 2 lata?" Przecież tamta jest nieaktualna od 2 lat W profilu masz już współrzędne wpisane. Robert
|
« Ostatnia Edycja: 31.03.2011 o 11:43:58 Zamieścił: Admin » |
Adres IP zloggowany |
|
|
|
Admin
Administrator

Administrator serwera
|
hi hi hi hi Ale mnie rozbawiłaś To dobrze bo taki ponury dzień Widzisz taki przycisk "Mapa" u góry w pasku? obok Regulaminu? Tam jest to czego szukasz hi hi hi
|
|
Adres IP zloggowany |
|
|
|
cofnij
|
|
|