Autor |
Wątek: PRACOWITE WAKACJE Z PSEM (Czytano 5939 razy) |
|
gerus
Hovo-Bywalec

słodki Gercio, śliczna Nula i reszta rodzinki

|
 |
Re: PRACOWITE WAKACJE Z PSEM IV edycja
« Odpowiedz #15 o: 01.03.2011 o 09:54:44 » |
Odpowiedz z cytatem
|
MY, MY JEDZIEMY! prawie całą rodzinką z Gerciem i Nulką - no chyba że nam numer odwali i dostanie pierwszej cieczki Kto jeszcze jedzie niech się przyznaje, bo nas ciekawość zżera ? Pozdrawiam D.
|
|
Adres IP zloggowany |
Pozdrawiamy Gerciowo-Nulkowa familia  Kupno psa może być jedyną okazją, kiedy człowiek może wybrać rodzinę.
|
|
|
Ewa_i_Psy
Hovo-Spec

Bojar Chatka Zielarki i Viedźma z Hovgartu
|
 |
« Odpowiedz #16 o: 01.03.2011 o 12:06:58 » |
Odpowiedz z cytatem
|
Dnia 28.02.2011 o 19:38:20, jasaga pisze:Młode hovki (tak do 2 lat) nie powinny intensywnie skakać. |
| Viedźma robiła swój pierwszy kurs agility, gdy skończyła 6 miesięcy. Jakoś jej to w niczym nie zaszkodziło. Odpowiednio do wieku dobrane ćwiczenia tylko poprawią kondycję, koordynację i zgranie z przewodnikiem, nie szkodząc jednocześnie zdrowiu. Agility to świetna zabawa tak dla psa, jak dla przewodnika. To nie tylko hopki (choć skakać można przecież przez poprzeczkę umieszczoną 10cm nad ziemią), to slalom, tunel, kładki, palisady. Ja ze swej strony po trzykroć powiem: Polecam! Polecam! Polecam! Pozdrawiamy, etc. PS. A my nie jedziemy, bo to dla nas zbyt spartańskie , no i seicento, dwie klatki, dwa psy, bagaż i jazda przez całą Polskę to dla mnie sport nazbyt ekstremalny
|
|
Adres IP zloggowany |
Motto dnia: "Dużo wymaga od innych pod względem cnoty ten, który sam mało w cnocie się ćwiczy" (U.L) "W słowach na pozór tych niewinnych/Wciąż ze zdziwieniem odkrywamy/Że to co mówi się o innych/Najwięcej mówi o nas samych/Bo my lubimy-daję słowo/Stare prawdy odkrywać na nowo" (K.C.B)
|
|
|
jasaga
Hovo-Maniak

Almo i Abra

|
 |
« Odpowiedz #17 o: 01.03.2011 o 12:19:52 » |
Odpowiedz z cytatem
|
Dlatego napisałam, że nie powinny intensywnie skakać ze względu na rozwijające się stawy, a hovek dużym psem przecież jest. Natomiast wszelkie tunele itp. na pewno są wskazane, no i rozsądek przewodnika także
|
« Ostatnia Edycja: 01.03.2011 o 12:20:44 Zamieścił: jasaga » |
Adres IP zloggowany |
"Za pieniądze możesz kupić psa, ale nie machanie jego ogona" Anonim
http://picasaweb.google.com/105391104327479878116/JACKSONALMO#
|
|
|
Ewa_i_Psy
Hovo-Spec

Bojar Chatka Zielarki i Viedźma z Hovgartu
|
 |
« Odpowiedz #18 o: 01.03.2011 o 12:30:45 » |
Odpowiedz z cytatem
|
Dnia 01.03.2011 o 12:19:52, jasaga pisze:rozsądek przewodnika także |
| Dużym wsparciem dla zachowania zdrowego rozsądku będzie dobry instruktor. Bez takowego, przewodnika czasem może nieco "ponieść" . Gdybym miała wybierać pomiędzy turnusami to.... chyba nie potrafiłabym wybrać Oba moim zdaniem są jednakowo atrakcyjne. Pozdrawiamy, etc.
|
« Ostatnia Edycja: 01.03.2011 o 12:32:53 Zamieścił: Ewa_i_Psy » |
Adres IP zloggowany |
Motto dnia: "Dużo wymaga od innych pod względem cnoty ten, który sam mało w cnocie się ćwiczy" (U.L) "W słowach na pozór tych niewinnych/Wciąż ze zdziwieniem odkrywamy/Że to co mówi się o innych/Najwięcej mówi o nas samych/Bo my lubimy-daję słowo/Stare prawdy odkrywać na nowo" (K.C.B)
|
|
|
Eli_i_Nula
Hovo-Bywalec

God, help me be the person my dog thinks I am...

|
 |
« Odpowiedz #21 o: 15.05.2011 o 00:44:33 » |
Odpowiedz z cytatem
|
My też na tropienie
|
|
Adres IP zloggowany |
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu, człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał i kota, który będzie go ignorował"
|
|
|
Eli_i_Nula
Hovo-Bywalec

God, help me be the person my dog thinks I am...

|
 |
« Odpowiedz #23 o: 15.05.2011 o 10:29:48 » |
Odpowiedz z cytatem
|
Trzeba zmienić tytuł pierwszego postu na Pracowite Wakacje Z Psem VII edycja
|
|
Adres IP zloggowany |
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu, człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał i kota, który będzie go ignorował"
|
|
|
martenkaczarna
Hovo-Nowicjusz

|
Cześc wszystkim, Masza i ja również się wybieramy, już mam zaklepaną miejscówkę, cieszę się, że spotkamy tak wiele hovków. Wybrałyśmy agility, u mnie w aucie będzie jedno miejsce dla człowieka i jedno dla futrzaka, niestety bez klimy i innych cudów, ale zapraszam, ruszamy z warszawy.
|
|
Adres IP zloggowany |
aliya dunaj i marta
|
|
|
cofnij
|
|
|